Författare:
Per Stenebo
Skapad:
2019-02-02 07:28:19
Ändrad:
2019-02-03 21:54:06
sv

Klassiska köttfärsbiffar

Mät upp 1 dl mjölk och 1 dl grädde i en bunke på ca 2 liter.
Rör ner 1 dl ströbröd.
Fyll på med 1 dl vatten.
Alternativt kan grädden och vattnet ersättas med 2+1 dl mjölk.
Låt svälla medan resten fixas

Bryn 1 hackad gul lök.
Låt svalna.

Skala potatisen och sätt den på spisen.

Blanda ner 2 ägg och den stekta löken i bunken.

Smaksätt med:
Vitpeppar
Chili
Grillkrydda/Aromat
Hackad vitlök/Vitlökspulver
Kalvfond/Viltfond/Köttfond/Grönsaksfond

Blanda ner 800g blandfärs 

Stek biffar

Fixa sås

Kommentarer till sidan Köttfärsbiffar