Författare:
Per Stenebo
Per Stenebo
Skapad:
2019-11-30 18:14:55
2019-11-30 18:14:55
Ändrad:
2019-12-25 07:02:52
2019-12-25 07:02:52
Knäck i mikro
Ger drygt 1/2 bakplåt.
Rör ihop i en värmetålig plastbunke på minst 2 l:
2 3/4 dl strösocker
1/4 dl farinsocker
1 tsk kakao
Rör ner:
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 tsk ättikssprit (1/2 tsk ren ättika + 1/2 tsk vatten).
Koka 17 minuter i mikro (3 l Margrethe-skål, 900 W).
Rör ner 2-3 msk finhackad mandel och 2 msk smör
Värm ytterligare 1 minut i mikron.
Häll smeten i knäckformar.
Kyl och förvara svalt.
Ändra inte mängderna! Prova 18 min nästa gång, blev fortfarande lite mjuka med 17 min.