Författare:
Per Stenebo
Per Stenebo
Skapad:
2019-02-02 07:34:49
2019-02-02 07:34:49
Ändrad:
2020-12-30 15:55:07
2020-12-30 15:55:07
Klassisk fryst cheesecake
Källor: | cheesecake.nu |
8 - 10 port
Satsen blir cirka 2 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 400 g philadelphiaost (orginal)
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 7-8 st digestivekex
- 1 stor bunke på minst 2 l, samt 1-3 mindre bunkar på vardera ~1 l.
Gör så här
Tips
- Smula kexen i en bunke med hjälp av en trägaffel eller träsked.
- För att lyckas med att vispa äggvita hårt måste bunken och vispen vara fettfri (diskad). Då ska det inte ta längre tid än att vispa grädde. När skummet inte längre rinner är det färdigvispat, man kan tom vända bunken uppochner då utan att det rinner ut.
- Personligen tycker jag att det är digestivekexen som lyfter anrättningen från god till fantastisk, snåla inte på dom.
- Maria Hagblad på Youtube: Tre olika metoder att separera äggulan från äggvitan